Ophalen oud papier

Foto 1

Foto 2

Foto-1 Foto-2
Vanaf 1968 t/m 1992 werden in de wijken papier opgehaald. Niet alleen met geleende tractor en wagen, maar ook met vrachtwagens. Chauffeur Piet Hoogvliet trok met deze combinatie ook veel jeugd aan.

Foto 3

Foto 4

Foto-3 Foto-6
Wagen van Andries v/d Bult wordt geleegd in de 's morgens door Roele de Vries geplaatste containers links vooraan Andries zelf. Ook de jeugd onder de 18 mocht toen nog meedoen. Hier met de chauffeur Died de Bruin.

Foto 5

Foto 6

Foto-5 Foto-4
Chauffeur Jaap Wagenaar met een volle belading op weg naar de containers, waar het papier weer geladen moest worden. In de schuur van Jan Pluister (Middenweg 131) konden mensen elke dag hun papier kwijt.

Foto 7

Foto 8

Foto-7 Foto-8
Het ophalen met een vrachtwagen, ook in de Schilderswijk. Het vullen van een vrachtwagen met op de voorgrond Kees Klercq.

Foto 9

Foto 10

Foto-9 Foto-10
De volle containers werden later op de zaterdag opgehaald door de Fa Roele de Vries en naar de papierverwerking in Wognum gebracht. Een al redelijke volle wagen in de Schilderswijk.

Foto 11

Foto 12

Foto-12 Foto-13
Vrachtwagen met chauffeur Simon Schoon. Rijdende in de Schilderswijk.

Foto 13

Foto 14

Foto-11 Foto-14
Het losse van de volle wagens in de gereed staande containers, hier in de Taxuslaan. De miljoenste kilo oud papier voor toen nog OPEK in 1993. Links: Jaap Harlaar, rechts: Anne Mazereeuw.